“We wilden een goed alternatief hebben van kwalitatieve apparatuur in een markt die gedomineerd wordt door de bekende merken”
Ad Kil, projectmanager, Commit-IT

Als IT-leverancier adviseert, implementeert en beheert Commit-IT infrastructuren voor zijn klanten, voornamelijk gemeenten, de zorg en het mkb. Voor hen is commitment belangrijk, en het is op dat punt dat Commit-IT hoog scoort. Het bedrijf zoekt naar de beste oplossing – zonder poespas maar met volle verantwoordelijkheid. Als partner van Huawei kan Commit-IT deze commitment zeker geven.

De samenwerking tussen het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam en Huawei begon met de networking-producten en breidde zich al snel uit met server- en storage-oplossingen. In de toekomst gaat Commit-IT ook kijken naar de security-oplossingen van Huawei.

“Bij onze klanten in de zorg en gemeenten merken we nog wel eens koudwatervrees. Wij zeggen altijd ‘onbekend maakt onbemind’, maar gelukkig hebben wij voldoende referenties om deze koudwatervrees om te buigen naar een warm bad,” vertelt Ad Kil, projectmanager bij Commit-IT.

Oplossingen van Huawei
In de samenwerking kan Commit-IT rekenen op Huawei. “We wilden een goed alternatief hebben van kwalitatieve apparatuur in een markt die gedomineerd wordt door de bekende merken”, zegt Kil. “Toen ik ging oriënteren kwam ik bij Huawei uit. Ze beschikken over vooruitstrevende technische oplossingen, en zijn tegelijkertijd competitief in de prijsstelling.”

Indrukwekkend: OceanStor Dorado 5000
Zo kon Kil Huawei’s laatste generatie full flash storage-oplossing, de OceanStor Dorado 5000 V3, aanbieden aan zijn klanten. Een generatie storage met een 20% langere levensduur dan voorheen. Iets wat revolutionair genoemd kan worden. “Dat Huawei zelf zijn eigen disks maakt, is indrukwekkend. Met de grote hoeveelheid IOPS met zeer lage latency lopen ze voor op de concurrentie. En in networking is Huawei al jaren leidend op het gebied van switching. Tot op de dag van vandaag ben ik erg onder de indruk van de innovatiekracht die Huawei heeft.”

Trots op partnership
Partner van Huawei zijn betekent ook echt samenwerken. Het respect komt dus van beide kanten. Kil: “Dat Huawei het partnership met Commit-IT serieus neemt, merk ik aan hoe soepel onze samenwerking verloopt. We krijgen veel support in de vorm van service en ondersteuning. Huawei ondersteunt ons 100 procent en daardoor kunnen we onze commitment – wat voor ons zo belangrijk is – aan onze klanten blijven waarmaken. Ik ben dus heel trots op deze samenwerking.”