Huawei is verkozen tot Platinum Member van de OpenStack Foundation op de vergadering van de raad van bestuur van OpenStack. Het is de eerste keer dat een Aziatische vendor Platinum Member is. De beslissing weerspiegelt de toewijding van Huawei om haar ervaring te delen met de OpenStack community.

Huawei werkt al lange tijd samen met andere leveranciers om volwassen en geavanceerde technieken aan klanten aan te bieden, om de community volledig inzicht te geven in hun behoeften en een open-source-ecosysteem op te zetten terwijl we helpen hun klanten commercieel succes te behalen. Huawei trad in 2012 toe tot de OpenStack-gemeenschap en werd in 2013 opgewaardeerd tot Gold Member.

Huawei heeft clouddiensten geleverd die geschikt zijn voor meerdere scenario’s om bij te dragen aan de volwassenheid van de OpenStack community. Zij heeft samengewerkt met carriers, zoals Deutsche Telekom, Telefonica en China Telecom om publieke clouddiensten voor klanten aan te bieden en heeft daarnaast ook haar eigen publieke clouddiensten ontwikkeld.

Huawei spant zich in om talent op het gebied van open-source te cultiveren, en heeft bijgedragen aan een groot aantal ontwikkelaars en werkgroepen van de OpenStack community, waaronder 6 Project Team Leads (PTL) en 21 core members. Daarnaast trok Huawei meer open source ontwikkelaars aan door het organiseren van of deelnemen aan OpenStack Bug Smash, OpenStack Days China en diverse andere meetups.

OpenStack is de basis van Huawei’s cloud computing architectuur, en daarom is Huawei toegewijd aan het teruggeven aan de community. Huawei’s bijdragen aan de code voor de latere versies van OpenStack (sinds de release in Juni) zijn consequent gepromoot.

Tot eind februari 2017 stond Huawei op nummer 1 in completed blueprints, op nummer 4 in opgeloste bugs, op nummer 6 in recensies, op nummer 7 in het aantal regels code en was het zesde in commits onder wereldwijde OpenStack community vendors, en nummer één in totale bijdrage onder de Chinese communityleden voor de Ocata release.

Zheng Yelai, President, IT Product Line, Huawei: “Huawei begon de OpenStack reis in 2012 en sindsdien hebben we onze bijdragen aan OpenStack voortdurend uitgebouwd – met focus en passie. Ons doel is om OpenStack tot een groot succes te maken en OpenStack zo te bouwen dat het echt waarde kan toevoegen aan onze klanten. Wij zijn vereerd om als Platinum Member te worden geselecteerd en zullen ons leiderschap en onze toewijding aan de ontwikkeling van OpenStack en zijn ecosysteem blijven tonen”.