Vijftigduizend mensen tegelijkertijd op wifi? Het kan met Huawei. Als onderdeel van de Amsterdam Smart City-plannen (ASC) heeft de Amsterdam ArenA sinds 2015 de beschikking tot een supersnel high-density wifi-netwerk van Huawei. Deze is gratis te gebruiken voor alle toeschouwers van Ajax-wedstrijden.

Huawei is trots dat het deel uitmaakt van de Amsterdam Smart City. Onder ASC vallen tientallen innovatieve stadsprojecten die door een samenwerking van bedrijven, gemeenten, onderwijs en de inwoners van Amsterdam gestart zijn. Het gratis wifi-netwerk in de Amsterdam ArenA vormde een immens project, dat voor die tijd het grootste open access draadloze LAN infrastructuur-project in Nederland was.

Edwin van der Sar, toenmalig Chief Marketing Officer van Ajax, roemde Huawei’s oplossing. “Huawei is een innovatief bedrijf, en hun technologie zorgt ervoor dat wij gratis wifi aan al onze fans kunnen aanbieden, zodat zij de allerbeste voetbalervaring hebben.”

Huawei is niet onbekend met het aanbieden van dit soort wifi-netwerken voor grote menigten. Zo verzorgt Huawei ook het wifi-netwerk in de Veltins Arena te Gelsenkirchen voor de voetbalclub Schalke 04 en in het stadion van Benfica in Lissabon.